Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Scenekunst

Bach for barn
Påmeldingsfrist: 04.05.2017

I denne forestillingen blir vi kjent med en av de viktigste og meste betydningsfulle komponistene i musikkhistorien, Johann Sebastian Bach. Komponisten ble hyllet for sin musikalske genialitet, han hadde 20 barn og to eksteskap, han var venn med konger og fyrster, og ble kastet i fengsel for sin stahet. Med Stavanger domkirke som scene og kulisse, er vi sikret en tidsriktig scenografi for dette humoristiske og musikalske møtet med Bach gjennom et spennende og produktivt liv.

[Les mer]
Den forsvunnede kunsten 2017-18
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

 Kunstneren har mistet "kunsten" sin og trenger hjelp til å finne den. I sin fortumlede og fortvilte tilstand henvender han seg til elevene og ber dem om å "lete etter kunsten"slik at de sammen kan fullføre hans mesterverk. Elevene som "små kunstnere" blir da med på en reise hvor de utforsker kunstneriske prosesser,skaper egne kunstverk og fullfører kunstnerens store verk!

Prosjekt er et flerfaglig kunstpedagogisk opplegg med fokus på skapende og utforskende prosesser sammen med elever på 2-4 trinn

To workshopsøkter der den første har fokus på visuell kunst og den andre fokus på drama og rollespill

Prosjektet er forankret i en drampedagogisk,interaktiv teaterform  med innslag av billedkunst og musikk Elevene vil bli engasjert og aktivisert i improvisasjon og rollespill,tegning/maling samt refleksjon og forståelse om kunstneriske og kreative uttrykk

 

STED: på skolen

ROM: Helst to:  ett med vask(maling) og et som de kan bevege seg i.

TID: To økter med workshop tilsammen ca 90 minutter

[Les mer]
En venn er en venn
Påmeldingsfrist: 30.04.2017

Forestillingen handler om vennskap og sjalusi, å ekskludere og inkludere. Ungene er aktivt med i problemløsning underveis.

Tilbakemeldingene fra lærerne er at temaet går rett inn i skolehverdagen til elever og lærere.

Forestillingen åpner for tanker, følelser og videre arbeid med tema ”vennskap” i klasserom og skolegård.

Hvordan knytte nye relasjoner og samtidig vedlikeholde”gamle” forhold? Duger man som venn?

Et vanskelig tema som belyses med glimt i øyet!

Sanger som er skrevet inn i forestillingen underbygger tematikken.

[Les mer]
NÅR GUL MØTER BLÅ 2017 - 2018
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

Produksjonen består av workshop innen dans, drama og visuell kunst og ledes av tre formidlere som følger hver sin gruppe frem mot en fremføring.

I forestillingen tar vi barna med til et undersjøisk univers hvor vi møter fisker og andre skapninger i ulike farger og fasonger.

Lille Blå har kommet bort fra fiskestimen sin, og vi følger ham på hans reise til ukjente farvann.

ORGANISERING

«Når gul møter blå» er en workshop der elevene jobber i 3 grupper som ender opp i en fremføring for 1-2 (3 trinn).  

Lærerne sørger for at elevene er inndelt i gruppene (antall se turneplanen) før utøverne kommer.

                                                          

PLAN FOR DAGEN

Del 1: INFORMASJON

Felles introduksjon til fortellingen

Del 2: WORKSHOP ca 40 min. +20 minutter fellesøving

(pause tas etter behov)

Del 3 :FREMFØRING ca 15 minutter

Elevene og utøverne fremfører historien for publikum

[Les mer]
Stup
Påmeldingsfrist: 11.05.2017

Med sin nye soloforestilling «Stup» forteller Rasmus Jørgensen historien om en ung, lovende idrettsutøver som i skjul sliter med angst. En historie om hvordan han tvinger seg opp på brettet igjen, ut i et endelig befriende nederlag. Med strippet, dagligdags fortellerstil, sanginnslag og kvernende indre monologer utforsker Jørgensen hvorfor vi havner i de mønstre vi gjør. Når bikker selvbekreftende prestasjoner over i det destruktive? Når må man pushe gjennom det vanskelige, eller tvert om trø tilbake, hvis angsten først melder seg?

«Stup» hadde premiere i april 2016 på Kulturhuset 37 i Horten etter ca. 20 prøvevisninger for diverse ungdoms- og videregående-klasser med svært positive tilbakemeldinger fra både elever og lærere.

[Les mer]
VI GJØR DET-MINIOPERA "Tryllefløyten" 2017 - 2018
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

En ønsker med produksjonen å gi elevene et lite innblikk i hvordan man kan lage en operaforestilling der en i korte glimt viser hovedtrekkene fra en av de mest kjente; «Tryllefløyten» på en kunstnerisk og morsom måte. Elevene vil i samspill med utøverne presentere en miniversjon for publikum.

INNHOLD

Workshopen starter med en kort gjennomgang av de ulike karakterene man ofte finner i en opera, med eksempler. Med utgangspunkt i en miniversjon av «Tryllefløyten» av W.A. Mozart ( oversatt til norsk) jobber utøverne med elevene i forhold til innøving av sang/skuespill, laging av rekvisitter, samspill som resulterer i en forestilling. Elevene deles opp i grupper slik at hver utøver har ansvar for sin del. Utøverne har med enkle kulisser, og noen kostymer til elevene. Forestillingen vises til slutt for andre trinn på skolen .

De fire utøverne synger og spiller mens elevene deltar gjennom korsang-skuespill –bevegelser + scenearbeidere. 

 

[Les mer]
Vår forestilling om Sara
Påmeldingsfrist: 04.05.2017

Vår forestilling om Sara er en teaterforestilling for mellomtrinnet som har blitt spilt i den Kulturelle skolesekken gjennom Teater Grimsborken siden 2012. Det er en intim og nær forestilling som handler om Sara som nesten mister livet på grunn av mobbing. Forestillingen kommer hverken med pekefingre, eller med løsninger, men setter søkelyset på hvordan mobbingen påvirker Sara, og på hvor vanskelig det er for foreldrene å gjøre noe. Scenen er en trekantet dansematte hvor publikum fører til at målgruppen nesten blir en del av forestillingen, og på denne måten oppnår de en enda større bevissthet rundt forestillingens tematikk.

[Les mer]