Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Scenekunst

Den forsvunnede kunsten 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

 Kunstneren har mistet "kunsten" sin og trenger hjelp til å finne den. I sin fortumlede og fortvilte tilstand henvender han seg til elevene og ber dem om å "lete etter kunsten"slik at de sammen kan fullføre hans mesterverk. Elevene som "små kunstnere" blir da med på en reise hvor de utforsker kunstneriske prosesser,skaper egne kunstverk og fullfører kunstnerens store verk!

Prosjekt er et flerfaglig kunstpedagogisk opplegg med fokus på skapende og utforskende prosesser sammen med elever på 2-4 trinn

Prosjektet er forankret i en drampedagogisk,interaktiv teaterform  med innslag av billedkunst og musikk. Elevene vil bli engasjert og aktivisert i improvisasjon og rollespill, maling samt refleksjon og forståelse om kunstneriske og kreative uttrykk

 

STED: på skolen

ROM: ett stort rom (aula-mediatek ikke gymsal)der elevene kan bevege seg .

TID: workshop på 1 1/2 time

[Les mer]
Den mørkeredde ridder
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Er du redd for å fly, eller for de store edderkoppene på badet? Kanskje du blir redd når du ser en slange på TV? Vi har alle noe vi er redde for. Kanskje vi ikke vil at noen skal vite at vi er redde?

Ridder Rolf er en tøff ridder som dreper drager og redder jomfruer. Men hva vil skje om noen
får vite at han er redd for mørket? Vil de le av ham? I historien om den mørkeredde ridder
møter vi en jomfru, borgens tyrann og Ridder Rolf. Erlend Tveite tar elevene med på en
humoristisk reise til en annen tid, da menn var menn, og jomfruer var jomfruer.

 

https://erlendtveite.wordpress.com/den-m%C3%B8rkredde-ridder/

[Les mer]
Ekstra: Trollmannen fra Oz - Rogaland Teater
Påmeldingsfrist: 08.11.2018

Det er over hundre år siden L. Frank Baum skrev «Trollmannen fra Oz», som raskt ble en av USAs mest leste barnebøker. Filmutgaven fra 1939 med Judy Garland i rollen som Dorothy regnes som en av filmhistoriens klassikere med sanger som «Somewhere over the Rainbow» og «Ding-Dong! The Witch Is Dead». Det er også denne filmen som har vært utgangspunktet for vår teaterversjon og Barneteatrets far, Bjørn Endreson, har oversatt manuset som regissør Simon Lay skal iscenesette.

Nå er Barne- og ungdomsteatret klar til å ta deg med inn i en magisk drømmeverden med fortryllende skoger, fargerike karakterer og kjente musikalklassikere.

Ungjenta Dorothy bor på gården til tante Em og onkel Henry i Kansaas. I et forferdelig uvær blir Dorothy blåst av sted og lander i det magiske landet Oz. Her blir hun venner med Gumlerene og den gode heksa Glinda, men for å kunne reise hjem til Kansaas, må hun få hjelp av den mektige Trollmannen i Smaragdbyen. Dorothy får nye bekjentskaper i landet Oz, blant annet Fugleskremselet som så inderlig ønsker seg en hjerne. Den triste Blikkmannen uten hjerte og den pysete Løven som drømmer om å være modig. Sammen med Dorothy begir de seg ut på den lange reisen for å finne Trollmannen, men hvis de skal få sine ønsker oppfylt må de først gjennom mørke skoger hvor skumle farer lurer.

Trollmannen fra Oz er en av de vakreste musikalene som er laget og er like morsom og fascinerende i dag som for nesten 80 år siden da den kom ut for første gang. Det kommer til å sprudle av liv, lekenhet, humor og musikk når medvirkende fra Barne-og ungdomsteatret tar deg med til det blendende landet Oz. Trollmannen fra Oz bør få enhver frossenpinn til å mykne opp og trekke på smilebåndet, i alle fall litt.

[Les mer]
En venn er en venn 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Stadig flere barn og voksne er blitt kjent med de to bestevennene Laffen og Kikka, og denne
gangen er det nettopp vennskap som er tema. Den vanlige idyllen blir truet av at en tredje
person melder sin ankomst. Hvordan er det å være sjalu? Kan vennskapet bli som før når det utsettes for harde prøvelser? Hva er egentlig en venn?

Som alle ”Laffen og Kikka”-produksjoner er også dette en interaktiv forestilling hvor ungene
er med som problemløsere/aktører både fra salen og fra scenen og driver handlingen
fremover. Ungene trekkes med i de nye sangene som presenteres underveis.

[Les mer]
Gudespor 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

En fortellerkonsert med energifull musikk og mektige myter fra den norrøne gudeverden. Med perkusjonist Eddie Andresen og forteller Marianne Stenerud.

I mytene råder både mystikk, spenning og humor. Barna får møte mektige og forunderlige skapninger som alver, underjordiske vesen, Guder, Gudinner og urgamle Jotner i fortellingene. Noen ganger godlynnet, andre ganger kan de finne på de mest uhyrlige og dramatiske gjerninger. 

I et lydlandskap bestående av loop-sampling og live perkusjon tilføres en dimensjon som skaper sterke bilder i historiene.

Eddie og Marianne beholder det kraftfulle og alvorlige i mytene i sin formidling, men vil også fremheve de livlige og lekne sidene. Dette er fine kontraster som gir publikum en variert og uforutsigbar reise til gudenes verden fylt av både tunge og lette følelser og stemninger. Mennesket bærer i seg selv uløste gåter: fødsel og død, livet som oppstår i det ukjente og blir borte i det ukjente. Mennesker forsøker å forstå, forklare, kanskje vinne kontroll over både livskrefter og naturkrefter. Myter, som er hellige historier om Guder, prøver nettopp å gi svar på slike viktige spørsmål. Noen går så langt at de sier: vi trenger myter for å klare oss gjennom livet.

Etter forestillingen er det mulig for skolene å gå inn og se utstillingene på museet og jobbe med oppgaven «Jakten på Gudespor». I jakten på Gudespor skal finne de arkeologiske gjenstandene som knytter de norrøne mytene sammen med den virkelige verden, slik den var i Rogaland for over tusen år siden. Gjenstander kan fortelle mye om menneskes tro og levesett. Det yrte av liv i Rogaland også i fortiden. Hardt arbeid, krangling, sjalusi, konkurranser, alvor, drømmer, tro, kjærlighet, lek og gleder. Menneskeliv. Akkurat som våre. Så likt, men allikevel så annerledes.

Det er utarbeidet forslag til etterarbeid som skolene får tilsendt i forkant av forestillingen.

[Les mer]
Stup 2018-2019
Påmeldingsfrist: 26.04.2018

Med sin nye soloforestilling «Stup» forteller Rasmus Jørgensen historien om en ung, lovende idrettsutøver som i skjul sliter med angst. En historie om hvordan han tvinger seg opp på brettet igjen, ut i et endelig befriende nederlag. Med strippet, dagligdags fortellerstil, sanginnslag og kvernende indre monologer utforsker Jørgensen hvorfor vi havner i de mønstre vi gjør. Når bikker selvbekreftende prestasjoner over i det destruktive? Når må man pushe gjennom det vanskelige, eller tvert om trø tilbake, hvis angsten først melder seg?

«Stup» hadde premiere i april 2016 på Kulturhuset 37 i Horten etter ca. 20 prøvevisninger for diverse ungdoms- og videregående-klasser med svært positive tilbakemeldinger fra både elever og lærere.

[Les mer]
Tryllekunstneren som ikke kunne trylle 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

En barneopera som handler om å finne styrken i seg selv til å oppnå sine drømmer og mål. Manus er skrevet av Inger Torill Narvesen og Wibeke Wetaas. Musikken er skrevet av store komponister som bl.a W.A.Mozart, Edvard Grieg og Johan Strauss, og er tatt fra forskjellige operaer og sangsykluser. Selv om teksten på sangene er skrevet om til å passe inn i historien, er musikken den samme. På denne måten kan elevene bli kjent med musikken i tidlig alder og kan få flere referansepunkter når de blir eldre. 

Handling:

Tryllekunstneren Vivalda Rabalda får ikke til å trylle, men med hjelp fra sin assistent kaninen Victor og publikum, legger hun i vei for å finne trylleevnene sine. På veien må hun løse oppgaver og finne svar for å må sitt mål. Vil hun finne trylleevnene sine til slutt? 

[Les mer]
Vår forestilling om Sara 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Vår forestilling om Sara er en teaterforestilling for mellomtrinnet som har blitt spilt i den Kulturelle skolesekken gjennom Teater Grimsborken siden 2012. Det er en intim og nær forestilling som handler om Sara som nesten mister livet på grunn av mobbing. Forestillingen kommer hverken med pekefingre, eller med løsninger, men setter søkelyset på hvordan mobbingen påvirker Sara, og på hvor vanskelig det er for foreldrene å gjøre noe. Scenen er en trekantet dansematte hvor publikum fører til at målgruppen nesten blir en del av forestillingen, og på denne måten oppnår de en enda større bevissthet rundt forestillingens tematikk.

[Les mer]