Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Scenekunst

Den forsvunnede kunsten 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

 Kunstneren har mistet "kunsten" sin og trenger hjelp til å finne den. I sin fortumlede og fortvilte tilstand henvender han seg til elevene og ber dem om å "lete etter kunsten"slik at de sammen kan fullføre hans mesterverk. Elevene som "små kunstnere" blir da med på en reise hvor de utforsker kunstneriske prosesser,skaper egne kunstverk og fullfører kunstnerens store verk!

Prosjekt er et flerfaglig kunstpedagogisk opplegg med fokus på skapende og utforskende prosesser sammen med elever på 2-4 trinn

Prosjektet er forankret i en drampedagogisk,interaktiv teaterform  med innslag av billedkunst og musikk. Elevene vil bli engasjert og aktivisert i improvisasjon og rollespill, maling samt refleksjon og forståelse om kunstneriske og kreative uttrykk

 

STED: på skolen

ROM: ett stort rom (aula-mediatek ikke gymsal)der elevene kan bevege seg .

TID: workshop på 1 1/2 time

[Les mer]
Den mørkeredde ridder
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Er du redd for å fly, eller for de store edderkoppene på badet? Kanskje du blir redd når du ser en slange på TV? Vi har alle noe vi er redde for. Kanskje vi ikke vil at noen skal vite at vi er redde?

Ridder Rolf er en tøff ridder som dreper drager og redder jomfruer. Men hva vil skje om noen
får vite at han er redd for mørket? Vil de le av ham? I historien om den mørkeredde ridder
møter vi en jomfru, borgens tyrann og Ridder Rolf. Erlend Tveite tar elevene med på en
humoristisk reise til en annen tid, da menn var menn, og jomfruer var jomfruer.

 

https://erlendtveite.wordpress.com/den-m%C3%B8rkredde-ridder/

[Les mer]
En venn er en venn 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Stadig flere barn og voksne er blitt kjent med de to bestevennene Laffen og Kikka, og denne
gangen er det nettopp vennskap som er tema. Den vanlige idyllen blir truet av at en tredje
person melder sin ankomst. Hvordan er det å være sjalu? Kan vennskapet bli som før når det utsettes for harde prøvelser? Hva er egentlig en venn?

Som alle ”Laffen og Kikka”-produksjoner er også dette en interaktiv forestilling hvor ungene
er med som problemløsere/aktører både fra salen og fra scenen og driver handlingen
fremover. Ungene trekkes med i de nye sangene som presenteres underveis.

[Les mer]
Gudespor 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

En fortellerkonsert med energifull musikk og mektige myter fra den norrøne gudeverden. Med perkusjonist Eddie Andresen og forteller Marianne Stenerud.

I mytene råder både mystikk, spenning og humor. Barna får møte mektige og forunderlige skapninger som alver, underjordiske vesen, Guder, Gudinner og urgamle Jotner i fortellingene. Noen ganger godlynnet, andre ganger kan de finne på de mest uhyrlige og dramatiske gjerninger. 

I et lydlandskap bestående av loop-sampling og live perkusjon tilføres en dimensjon som skaper sterke bilder i historiene.

Eddie og Marianne beholder det kraftfulle og alvorlige i mytene i sin formidling, men vil også fremheve de livlige og lekne sidene. Dette er fine kontraster som gir publikum en variert og uforutsigbar reise til gudenes verden fylt av både tunge og lette følelser og stemninger. Mennesket bærer i seg selv uløste gåter: fødsel og død, livet som oppstår i det ukjente og blir borte i det ukjente. Mennesker forsøker å forstå, forklare, kanskje vinne kontroll over både livskrefter og naturkrefter. Myter, som er hellige historier om Guder, prøver nettopp å gi svar på slike viktige spørsmål. Noen går så langt at de sier: vi trenger myter for å klare oss gjennom livet.

Etter forestillingen er det mulig for skolene å gå inn og se utstillingene på museet og jobbe med oppgaven «Jakten på Gudespor». I jakten på Gudespor skal finne de arkeologiske gjenstandene som knytter de norrøne mytene sammen med den virkelige verden, slik den var i Rogaland for over tusen år siden. Gjenstander kan fortelle mye om menneskes tro og levesett. Det yrte av liv i Rogaland også i fortiden. Hardt arbeid, krangling, sjalusi, konkurranser, alvor, drømmer, tro, kjærlighet, lek og gleder. Menneskeliv. Akkurat som våre. Så likt, men allikevel så annerledes.

Det er utarbeidet forslag til etterarbeid som skolene får tilsendt i forkant av forestillingen.

[Les mer]
Rogaland Teater: Romeo og Julie
Påmeldingsfrist: 05.09.2018

Shakespeare får den dag i dag blodet til å koke og hjertet til å synge hos teatergjengere verden over og nå har regissør Glenn Andre Kaada og scenograf Sven Haraldsson gitt seg i kast med tidenes mest romantiske kjærlighetstragedie – Romeo og Julie. De er trofaste mot deres kjærlighetshistorie, men verken idealiserer eller fastholder den unge kjærligheten som
noe rent og uskyldig. Kjærligheten mellom Romeo og Julie blander jorden og himmelen og er deres store opprør. Den er grenseløs og livskraftig men har samtidig uhyggelige konsekvenser. For den udødelige kjærligheten faller paradoksalt nok sammen med dødsdriften.

Ole Christoffer Ertvaag og Ingrid Giæver spiller hovedrollene i en ambisiøs, intens og fysisk iscenesettelse av det romantiske dramaet.

I et univers som skriker kaos og forfall hører de to stridende familiene Montague og Capulet hjemme. De lever tett innpå hverandre og befinner seg på rangstigens laveste trinn. Her er desperate gatekamper, vold og drap hverdagskost og udødeligheten er en skjebne verre enn døden.

Til tross for det eldgamle fiendskapet mellom familiene Montague og Capulet innleder Romeo og Julie en forbudt romanse. Presten Lorenzo går med på å vie dem, i håp om at det skal få en slutt på feidene mellom de to familiene. Men Julie er allerede lovet bort til en ung beiler, og presten klekker ut en desperat plan for å sikre Romeo og Julies kjærlighet.

 Romeo og Julie er en historie om en kjærlighet som er så sterk at den forbigår både livet og døden. Hånd mot hånd, kropp mot kropp, sjel mot sjel smelter de to sammen – i romantikkens ultimative ungdomstragedie.

[Les mer]
Stup 2018-2019
Påmeldingsfrist: 26.04.2018

Med sin nye soloforestilling «Stup» forteller Rasmus Jørgensen historien om en ung, lovende idrettsutøver som i skjul sliter med angst. En historie om hvordan han tvinger seg opp på brettet igjen, ut i et endelig befriende nederlag. Med strippet, dagligdags fortellerstil, sanginnslag og kvernende indre monologer utforsker Jørgensen hvorfor vi havner i de mønstre vi gjør. Når bikker selvbekreftende prestasjoner over i det destruktive? Når må man pushe gjennom det vanskelige, eller tvert om trø tilbake, hvis angsten først melder seg?

«Stup» hadde premiere i april 2016 på Kulturhuset 37 i Horten etter ca. 20 prøvevisninger for diverse ungdoms- og videregående-klasser med svært positive tilbakemeldinger fra både elever og lærere.

[Les mer]
Tryllekunstneren som ikke kunne trylle 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

En barneopera som handler om å finne styrken i seg selv til å oppnå sine drømmer og mål. Manus er skrevet av Inger Torill Narvesen og Wibeke Wetaas. Musikken er skrevet av store komponister som bl.a W.A.Mozart, Edvard Grieg og Johan Strauss, og er tatt fra forskjellige operaer og sangsykluser. Selv om teksten på sangene er skrevet om til å passe inn i historien, er musikken den samme. På denne måten kan elevene bli kjent med musikken i tidlig alder og kan få flere referansepunkter når de blir eldre. 

Handling:

Tryllekunstneren Vivalda Rabalda får ikke til å trylle, men med hjelp fra sin assistent kaninen Victor og publikum, legger hun i vei for å finne trylleevnene sine. På veien må hun løse oppgaver og finne svar for å må sitt mål. Vil hun finne trylleevnene sine til slutt? 

[Les mer]
Vår forestilling om Sara 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Vår forestilling om Sara er en teaterforestilling for mellomtrinnet som har blitt spilt i den Kulturelle skolesekken gjennom Teater Grimsborken siden 2012. Det er en intim og nær forestilling som handler om Sara som nesten mister livet på grunn av mobbing. Forestillingen kommer hverken med pekefingre, eller med løsninger, men setter søkelyset på hvordan mobbingen påvirker Sara, og på hvor vanskelig det er for foreldrene å gjøre noe. Scenen er en trekantet dansematte hvor publikum fører til at målgruppen nesten blir en del av forestillingen, og på denne måten oppnår de en enda større bevissthet rundt forestillingens tematikk.

[Les mer]