Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Litteratur

Badboy:Steroid
Påmeldingsfrist: 30.04.2017

Med utgangspunkt i romanen Badboy:Steroid har Annette Münch i samarbeid med de populære rapperne Erik og Kriss laget en multimedia-produksjon som passer for både på ungdomsskolen og VGS, med fokus på kroppspress og anabole steroider. Hva gjør at noen velger å ty til medikamenter for å få drømmekroppen?

Produksjonen er en kombinasjon av høytlesing av forfatteren i kombinasjon med lydeffekter og svart-hvitt-bilder, fire fengende musikkvideoer, intervjuer med gutter som bruker steroider (på film) og intervju med ansatt i Antidopoing Norge. I tillegg får alle elevene mulighet til å laste ned halve boken rett på mobilen via en gratis SMS-tjeneste.

[Les mer]
PODCAST 2017-18
Påmeldingsfrist: 11.05.2017

Elevene vil få et  skrivekurs som er rettet mot replikkskriving og tekstskaping ment til muntlig fremføring. Klassen vil  få tilsendt  dilemmahistorier/mysteriehistorier(blir sendt i god tid til skolen) som skal danne utgangpunkt for podcasten slik at de kan bruke læringsstrategier/tankekart før utøveren kommer.

Ut i fra en av historiene skal elevene lage en podcast der de selv skal spille og lage lydeffekter( får tilgang til en lydbank)

Mellom de to øktene på 120 minutter vil en oppfordre klassen til å bruke tid til å jobbe med podcasten 

Utøveren vil ta vare på podcasten med tanke på å samle de til en audio-visuell utstilling eller på en nettportal(f.eks digitalt fortalt)

[Les mer]
Skrekkelig jul - skumle skapninger som herjer i julen
Påmeldingsfrist: 30.04.2017

Forfattermøte der barn blir bedre kjent med figurene fra faktaboken «Skrekkelig jul
-skumle skapninger som herjer i julen». Boken er en sakprosabok med historier og
faktastoff om grusomme vesen fra norsk og europeisk folketro.

Produsert av Den kulturelle skolesekken Akershus

[Les mer]