Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Film

Baluba Runa - Fra idé til film (og snart til bok) 2018-2019
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Når statsministeren på kort varsel annonserer sitt besøk til Runas skole blir hun overbevist
om at hun skal bli valgt til Norges nye statsminister. Men Runa er bare 8 år og har hverken
lyst til å bli statsminister eller å flytte fra mamma og helt til Oslo. Ved siden av å vise filmen,
forteller manusforfatter Nick Hegreberg levende både om sitt yrke, om den kreative
prosessen fra idé via manus til ferdig film, og om bokversjonen av filmen som nå er under
utarbeidelse. Det siste er rykende ferskt, og tekst og illustrasjoner til bokversjonen vil
ferdigstilles i løpet av våren 2018.

[Les mer]
Skolekino 2018 - Darkest Hour (8.-10)
Påmeldingsfrist: 11.05.2018

Da det virket som om den mørkeste timen var kommet, tok én mann alt ansvaret på sine skuldre. Under Andre Verdenskrig sto Winston Churchill steilt imot den tyske invasjonen, til tross for stor motstand fra sine egne rekker. Se Gary Oldman i en av sine største rolleprestasjoner noensinne i denne kritikerroste filmen fra regissøren av "Om forlatelse" og "Stolhet og fordom".

https://www.filmweb.no/film/article1301305.ece

 

 

[Les mer]
Skolekino 2018: Lærer Frosk (1.-4.)
Påmeldingsfrist: 11.05.2018

Lærer Frosk handler om den selvstendige åtteåringen Lisa. Hun holder orden på moren, som er en travel og stresset veterinær. Lisa trives på skolen, spesielt på grunn av den morsomme læreren Frans. Men det viser seg at Frans har en stor hemmelighet. På grunn av en arvelig genfeil hender det at han plutselig blir forvandlet til en frosk! Dette skaper naturlig nok mange problemer, både for han selv og omgivelsene. Spesielt problematisk blir det når skolen får en ny rektor, den strenge Simon Stork. Stork ønsker at skolen skal bli landets beste, og da passer ikke en froskelærer inn! 

http://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1320490.ece

 

[Les mer]
Skolekino 2018: Trio - Jakten på Olavsskrinet (5.-7.)
Påmeldingsfrist: 11.05.2018

I tre sesonger har vi fulgt TRIO-gjengen på NRK Super, og fra 17. februar 2017 kan vi endelig se TRIO på det store lerretet. I kinofilmen "TRIO - Jakten på Olavsskrinet" blir vi med den nysgjerrige ungdomstrioen Nora, Simen og Lars på nye eventyr. I hundrevis av år har mennesker lett etter det myteomspunne Olavsskrinet. Ingen har funnet det. Nå er vennegjengen TRIO i ferd med å løse det store mysteriet. Problemet er bare at livsfarlige skattejegere er på sporet av dem og skatten... I en spektakulær jakt, med myten om Olav den hellige, Nidarosdomen og vill norsk natur som bakteppe, settes både vennskap og familiemedlemmers liv på spill.

http://www.filmweb.no/skolekino/incoming/article1309674.ece

 

[Les mer]
Sykkelfugl
Påmeldingsfrist: 23.04.2018

Filmvisning av en 15 minutters fiksjonsfilm for barn og ungdom. Påfølgende samtale om det å lage film, og om temaet som filmen behandler: Hvordan opplever barn/ungdom det å være flyktning i Norge.

Sykkelfugl er en novellefilm som forteller historien om Zahra,12 år. Hun er asylsøker fra Afghanistan sammen med familien sin. De bor på et asylmottak og har ventet lenge på svar på om de får bli i Norge eller ikke. Zahra må lære seg å balansere mellom to kulturer. Hun har en drøm som hun gjerne vil realisere, og møter motstand. Men Zahra er en fighter...

[Les mer]
Vi lager animasjonsfilm og filmmusikk 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

Prosjektet Animasjon og musikk vil være en produktorientert prosess, hvor elevene jobber med å uttrykke seg gjennom bilde (animasjon) og lyd. De vil få utforske disse to kunstformene og lære hvordan de kan støtte opp om hverandre for å underbygge et felles uttrykk. Det vil legges opp til at elevene selv skaper en historie med et tilhørende uttrykk, basert på en dramaturgisk utvikling lagt av lærerne på forhånd

[Les mer]