Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Sjanger: Film

ANIMASJON 2017-18
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

Elevene vil få en kort introduksjon i forskjellige animasjonsteknikker, med filmkutt fra animasjonsfilmens historier.
Elevene vil enten jobbe med:

Et stafett-prosjekt, hvor flere grupper jobber etter tur på det samme prosjektet.

Et mindre prosjekt hvor story,manus dialog,lyd er gjort klart på forhånd

Elevene vil delta i ulike kreative og tekniske prosesser som gir et ferdig produkt. Elevene vil jobbe med individuelle uttrykk i samarbeid om felles prosjekt.

Hvor: Fotostudio ved Stavanger kulturskole Bjergsted

Antall elever: maks 14 elever pr workshop

Tid: kl 09.15-13.00

 

[Les mer]
Baluba Runa 2017-2018
Påmeldingsfrist: 30.04.2017

Når statsministeren på kort varsel annonserer sitt besøk til Runas skole blir hun overbevist om at hun skal bli valgt til Norges nye statsminister. Men Runa er bare 8 år og har hverken lyst til å bli statsminister eller å flytte fra mamma og helt til Oslo.

Ved siden av å vise filmen, forteller manusforfatter Nick Hegreberg levende både om sitt yrke, om veien fra idé via historie og manus til ferdig film, og om selve filmen Baluba Runa.

 

[Les mer]
LYD OG FILM 2017 - 2018
Påmeldingsfrist: 01.05.2017

 

I prosjektet Lyd og film vil vi illustrere hvor stor betydning lyd kan ha for et visuelt uttrykk som film. Lyd og film er en stemningsorientert workshop hvor hovedfokuset er lydbevissthet.

I TV-produksjon og film blir musikk ofte bevisst brukt for å styre følelsene våre.

Vi vil fokusere på denne tematikken på en humoristisk måte gjennom bruk av konkrete eksempler og dialog med elevene, samt ved å lage filmmusikk sammen med dem i musikkprogrammet Ableton live hvor vi bearbeider innspilte lyder også kalt for sampling.

Spørsmålene vi vil stille:

  • Hva skjer når vi endrer musikken/lydenes tradisjonelle rolle i et gitt filmklipp, men også den musikken som til daglig er rundt oss?

 Hvorfor er musikken der og hvilken funksjon er den ment å ha når vi eksempelvis slår på TV-en, går på kjøpesenter eller ser en film

 

[Les mer]
Skolekino vår 2017: La La Land (8.-10.)
Påmeldingsfrist: 23.05.2017

La La Land begynner på samme måte som alt begynner i L.A.: På motorveien. Det er her Sebastian (Ryan Gosling) møter Mia (Emma Stone), med hissig tuting i en trafikkork. Begge går og bærer på de nærmest umulige drømmene som er karakteristiske for byen: Sebastian ønsker å leve av musikken sin, tradisjonell jazz, og Mia ønsker å bli skuespillerinne. Ingen av dem trodde at deres skjebnesvangre møte ville hjelpe dem til å ta sjanser de aldri ville ha tatt på egenhånd. Spranget de begge tar, mot hverandre og mot sine artistiske drømmer, skaper en henførende filmatisk verden i La La Land - en verden som med lys, farge, lyd, musikk og ord drar oss inn i ekstasen fra lykken vi jakter og sorgen over kjærligheten vi aldri kommer over.

Trailer og filmstudieark er tilgjengelig her.

[Les mer]
Skolekino vår 2017: Løvetannbarn (5.-7.)
Påmeldingsfrist: 23.05.2017

En liten gutt mister moren, og står helt alene. Han finner likevel nye venner, politimannen Raymond er en av dem. Han følger ham til et nytt hjem, der han møter mange andre barn i samme situasjon. Uansett, Raymond hjelper til, og han finner tillit, kjærlighet og venner. Og lærer å stole på andre? men det er ikke lett!

Løvetannbarn er filmen som har alt og som alle bør se - liten som stor! 
En herlig film med et stort hjerte, raushet og varme - glede og humor. 
En filmopplevelse av de sjeldne!

Trailer og filmstudieark er tilgjengelig her.

[Les mer]
Skolekino vår 2017: Oskars Amerika (1.-4.)
Påmeldingsfrist: 23.05.2017

Noe motvillig tilbringer ti år gamle Oskar sommerferien på gården til bestefaren. Sommeren skal likevel vise seg å bli innholdsrik når han møter Levi som bor i nærheten med den nærsynte hesten sin. Sammen legger de en vill plan om å ro til Amerika.

Trailer og filmstudieark er tilgjengelig her.

[Les mer]
Vi lager animasjonsfilm og filmmusikk 2017-18
Påmeldingsfrist: 11.05.2017

Prosjektet Animasjon og musikk vil være en produktorientert prosess, hvor elevene jobber med å uttrykke seg gjennom bilde (animasjon) og lyd.                     De vil få utforske disse to kunstformene og lære hvordan de kan støtte opp om hverandre for å underbygge et felles uttrykk. Det vil legges opp til at elevene selv skaper en historie med et tilhørende uttrykk, basert på en dramaturgisk utvikling lagt av lærerne på forhånd

[Les mer]