Sjangere
   Aktuelt
   Tildelinger
Om skolesekken
Klassebildet 2018-19
Påmeldingsfrist: 01.05.2018

Elevene skal samarbeide om å lage et visuelt uttrykk.Utøveren drar på forhånd ut og tar portrettbilde av hver elev-dette bildet vektoriserer han og plotter sjablongen ut på en folieplotter.( mye brukt i gatekunst)

Hver elev får sin sjablong som de skjærer ut og spraymaler på et lerret. Hvert bilde settes sammen slik at en får et klassebilde med malte selvportretter

Hensikten er å lage profesjonelle portrett i sjablongteknikk. En teknikk som er svært vanlig blant gatekunstnere.

Tanken med å kalle det klassebildet, er at det skal være en fellesskapsfølelse rundt det å lage portrettene. Elevene må ta kollektive, estetiske, valg før de begynner å male. De må i plenum ta stilling til hvilke farge de skal ha på lerretene.

Elevene må ta kollektive, estetiske, valg før de begynner å male. De må i plenum ta stilling til hvilke farge de skal ha på lerretene.

Skal alle ha samme farge? Skal en ha ulike farger Skal en male i de farger som står i stil med fargene i klasserommet? Skal en henge de opp i klasserommet, hvordan skal de henge (rekke og rad, to rader, tre? osv) En skal altså lage personlige portretter med fokus på helheten. 

Den enkelte klassen skal bestemme  om og eventuelt hvor de skal henges opp.

Det ville vært fint hvis en kan bruke bildene til å "smykke" ut rommet men det er opp til klassen å velge selv.

Det vil bli brukt tynne lerretter i størelse 25x20 cm. Da blir det litt mindre enn ett A4-ark, og da er det plass til 30 av de sammen i de aller fleste klasserom. 

PRAKTISK

-Maks 15 elever pr. workshop a 120 minutter.  Lærer tilstede . En klasse pr.dag

-Foregår i K&H rommet pga elevene skal male .Må være vasker

PORTRETTBILDER

Utøveren avtaler på forhånd med kulturkontakt/klassekontakt slik at han får tatt portrettbilder av eleven i god tid før han kommer. Han vil vektorisere bildene og skjære de ut i sjablonger før han komer tilbake til skolen

[Gå tilbake]

Arrangert av: Stavanger kulturskole
Medvirkende: Olav Hove jobber som lærer i ungdomsskolen, lærebokforfatter for Aschehoug forlag, redaktør innenfor digital læring i Aschehoug forlag og er tekstforfatter og medvirkende i programmet Utakt på NRK P1. DKS- utøver innen Podcast og Street art i flere år
Har jobbet som journalist, skrevet 5 bøker, en rekke teaterstykker Interessert i gatekunst/digital kunst og vært engasjert i flere år med DKS prosjektet Gatekunst/Street art .
Målgruppe: 6-7-8 trinn
Sted: På skolen
Tidspunkt: Fredager våren 2019
Varighet: 120 minutters workshop på skolen
Kontaktperson:
  • Roald Hindal
  • roald.hindal@stavanger.kommune.no
  • 48230506